Spookhuizen

Onrust in huis

Spookhuizen bestaan al eeuwenlang en zijn een geliefd onderwerp voor de filmindustrie. Op vernuftige wijze wordt er dan een reeks van films gemaakt waar letterlijk je haren recht van overeind gaan staan. Omdat ik al ruim vijfentwintig jaar met deze materie  bezig ben, wordt mij regelmatig door mensen de vraag gesteld: kan dit in het echt ook gebeuren, of is het fantasie? Voor mij is dit een goede reden om aan de hand van recente belevingen een reëel beeld te scheppen in de wereld van de filmillusie.

Tijdens mijn werkzaamheden, waarbij ik  onder meer paranormale kinderen begeleid, kom ik regelmatig in huizen waar een filmproducent zeker een film over zou willen maken. Huizen waar entiteiten de boel terroriseren en het voor de bewoners onmogelijk maken om een rustig leven te leiden. Omdat ik probleemoplossend werk, vind ik het van groot belang om de oorzaak te zoeken waarom het ene huis ‘vatbaarder’ is voor entiteiten dan het andere.

Het is vaak een mengeling  van oorzaken die het dusdanig kunnen laten escaleren dat het onleefbaar wordt.  Uit onwetendheid worden bepaalde gebruiken en rituelen uitgevoerd in woningen waardoor je de boel als het ware aanwakkert.

Entiteiten:

Doordat er verschillende soorten entiteiten zijn, heb je diverse manieren om huizen hiervan te ontdoen.  Witte entiteiten zijn entiteiten die alleen maar iets goeds in de zin hebben: gidsen en bijvoorbeeld overleden familieleden. Voor zover ze al in het licht leven en als begeleider van bewoners aanwezig zijn, hoeven zij niet  weg.

Zwarte entiteiten hebben op de één of andere manier niet de weg  kunnen vinden naar hun uiteindelijke rustplaats. In deze groep zitten ook verschillende soorten gradaties.

De ene zwarte entiteit manifesteert zich alleen maar en anderen gaan een stapje verder door je bijvoorbeeld  aan te vallen. Weer anderen zijn zo krachtig doordat ze een groep vormen, waardoor je op verschillende wijzen aangevallen kunt worden. Ook zijn er zwarte entiteiten die verbonden zijn aan een bepaalde cultuur  en die alleen met speciale bij die cultuur passende rituelen naar hun rustplaats begeleid kunnen worden. Verjagen van entiteiten is iets wat ik zelf nooit doe en wel uit respect voor de entiteit en voor de buurtbewoners. Als ik ze verjaag, dan zadel ik een ander met de entiteiten op en verplaats dus het probleem. Ik heb ervoor gekozen – en het is me ook door een wijs persoon zo geleerd – om een compromis met hen te sluiten. Door de entiteit op een speciale manier te begeleiden naar zijn rust en vrijheid, los je niet alleen het probleem voor de mens op, maar ook voor de entiteit.

Niet doen is het advies:

Onwetendheid is misschien wel een van de belangrijkste oorzaken waardoor een huis in een hel kan veranderen en tevens de meest voorkomende oorzaak die ik tegenkom. Salie, zout en wierook zouden de middelen zijn om je huis te kunnen ontdoen van entiteiten. Helaas maak ik bijna dagelijks mee dat dit de katalysatoren zijn in een onrustig huis.  Men brandt salie en loopt dan vervolgens door het huis om de entiteiten te verjagen. Maar wat als je zwarte entiteiten of een groep hiervan hebt die zich niet door een takje salie laten verjagen? Die worden hierdoor alleen maar bozer en zij stellen vervolgens alles in het werk om jouw verblijf in de woning onplezierig te maken. Het gevolg is dan ook dat de situatie verergert. Ik maak regelmatig situaties mee waarbij ik met spoed mensen met kinderen uit een huis moet halen, omdat een medium met salie het huis heeft geprobeerd te reinigen. Kinderen – een zeer kwetsbare groep – worden dan vaak ook fysiek aangevallen. De gevaren van het gebruiken van salie in je huis zijn groot, maar helaas vaak onbekend. Salie is een onderdeel van een eeuwenoud Indiaans ritueel, als je het zonder ritueel doet kan het averechts werken. Het reinigen van een huis met wierook wordt ook regelmatig geadviseerd, maar ook gedaan door mediums. Als men wist wat de werkelijke betekenis is van wierook, zou men er voorzichtiger mee omspringen: wierook is namelijk een verering voor de entiteiten. Op deze manier trekt men juist de aandacht van de aanwezige entiteiten. Als in een huis op dat moment zwarte entiteiten aanwezig zijn, dan is het misschien voor te stellen dat deze door het branden van wierook onrustiger worden en in geen geval verdwijnen.  Wierook kun je dus alleen veilig branden in een huis waar je zeker van bent dat er geen zwarte entiteiten aanwezig zijn.

Oorzaken:

De reden waarom het ene huis vatbaarder  is dan het andere heeft diverse oorzaken. Het kan liggen aan de personen die er wonen of woonden, maar ook aan het grondgebied. Dat een huis dat honderden jaren oud is door zijn historie mogelijk entiteiten huisvest, klinkt vanzelfsprekend. Maar ook nieuwbouwwoningen kunnen er vatbaar voor zijn. Als het grondgebied een gebied is geweest waar oorlogen, heksenvervolgingen, plunderingen en meer van dit soort heftige activiteiten hebben plaatsgevonden, kan het vele jaren later een vervelende situatie opleveren. Vaak zie ik gebeuren dat de in het huis wonende  kinderen als eersten last van onverklaarbare verschijnselen krijgen. Ze zien (zwarte) schimmen en voelen zich bekeken. Ook koude luchtstromen en disharmonie worden vaak ervaren. Een kind is in het algemeen gevoeliger voor energieën dan veel volwassenen. Dat uit zich meestal in de beginfase in:  onrustig slapen, vaak wakker worden, stemmingswisselingen, woedeaanvallen, ruzies , futloosheid en angstig gedrag. Hoe komt dat?

Zwarte entiteiten hebben energie nodig om zich als het ware staande te houden. Daarvoor zoeken ze de meest pure energie die er is en dat is die van een kind. Hun negatieve energie ontladen ze bij het kind en dat veroorzaakt de genoemde symptomen. Het is dan van groot belang dat er niet met allerlei hulpmiddelen geëxperimenteerd wordt, zoals met salie, wierook en zout. De gevolgen kunnen zo groot zijn, dat deze niet te overzien zijn. In mijn werk kom ik vaak ernstig getraumatiseerde kinderen tegen die door onwetendheid blootgesteld werden aan krachten waar je als volwassene zelfs niet aan wilt denken. Kinderen worden soms fysiek verwond door iets onzichtbaars en de geestelijke verwondingen  die ze kunnen oplopen, zijn vaak nog ernstiger dan de lichamelijke.

Onschuldig lijkende rituelen: van glaasje draaien is zo langzamerhand wel bekend dat het minder onschuldig is dan het lijkt. Pubers vinden dit een spannend experiment en  de verleiding  om het uit te proberen is groot. Het oproepen van entiteiten op deze wijze kan ervoor zorgen dat men entiteiten in zijn huis krijgt die niet altijd goede bedoelingen hebben. Maar wat ik misschien nog veel vaker tegenkom, is dat men zwarte kaarsen brandt in huis, omdat het zo mooi in het interieur past. Zwarte kaarsen zijn een element van satanische rituelen en kunnen een vervelende situatie veroorzaken. Het is niet zo dat een zwarte kaars een zwarte entiteit oproept, maar als je in een door entiteiten ‘vervuild’ huis woont, kan het de bekende druppel zijn.

De wereld rond:

Als de vakantie  weer voor de deur staat en verre bestemmingen steeds populairder worden, haalt men soms een souvenir in huis zonder dat men weet wat de achtergrond is. Onlangs heb ik een kind ontmoet die met zijn ouders naar een Indianenreservaat in Canada was geweest. Het kind was zo onder de indruk van deze cultuur en mocht van zijn ouders verschillende handgemaakte souvenirs meenemen.  Terug in Nederland werd het in hun huis steeds onrustiger. Uiteindelijk werd mijn hulp ingeroepen, omdat er een onhoudbare situatie was ontstaan. Het is daarom goed om er bij stil te staan dat sommige souvenirs een verleden hebben en dat een huisgezin  hierdoor in de problemen kan geraken.

Lees ook: Entiteiten wegsturen